Отмениха присъда срещу кандидат-зет на Цветелина Бориславова
Отмениха присъда срещу кандидат-зет на Цветелина Бориславова / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Магистратите в Благоевград отмениха присъда по наказателно дело срещу кандидата за зет на банкерката Цветелина Бориславова. Според постановеното определение на въззивния съд, по делото срещу Мартин Росенов Емилов, са допуснати сериозни процесуални нередности, съобщиха за Дарик.

През лятото на миналата година Районния съд в Сандански наказа Мартин Емилов с две години условно лишаване от свобода. Мартин е син на известния търговец Росен Емилов, познат с прякора Решката. Решката е бивш общински съветник в курортния град от партия Евророма. Мартин от месеци живее на семейни начала с дъщерята на банкерката Цветелина Бориславова - Веселина.

Мартин бе осъден по дело за нанасяне на средна телесна повреда на група роми от Сандански, в съучастие с други лица от курортния град. Сега процесът срещу него ще се разглежда от друг съдебен състав, решиха благоевградските магистрати.

На 15 юли 2009 година Мартин Емилов нахлул в дома на семейство Фида и Димчо Асенови на улица "Родопа", заедно с баща си Росен Емилов, познат още като Реджеп Емин. С тях били и санданчаните Дамян Ангелов и Емил Радоев Емилов и Павел Лазаров.

Придружавалите Мартин Емилов пребили бременната по това време Фида, мъжа й Димчо и неговия брат Венцислав, заради невърнат навреме кредит от 100 лева, отпуснат от брата на Реджеп Емин - Станчо, който се занимава с лихварство. По време на инцидента пострадала и Силвана Михайлов, роднина на семейството, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата в Сандански.

Дни преди побоя над Асенови, Станчо и Реджеп заставили братята Асенови да върнат парите със 100 процента лихва, но ромите се възпротивили.

Сблъсъкът между хората на Реджеп Емин и братята Асенови станал пред дома им. При побоя пострадаха двама от братята длъжници, които получиха контузно-порезни рани на главите, а Емин лежа в ареста няколко дни.

Районният съд призна за невиновен съучастника на Мартин Павел Лазаров, който е с адресна регистрация в Мездра. Той бе обвинен от прокуратурата в извършване на средна телесна повреда на Венцислав Асенов и Силвана Михайлова, но престъплението не бе доказано в съдебната зала.