Отличиха ветеринари в Пиринско
Отличиха ветеринари в Пиринско / Пресцентър

За поредна година Областна дирекция по безопасност на храните в Благоевград и Съюзът на ветеринарните лекари връчиха наградите "Ветеринарен лекар на годината".

На тържествената церемония бяха отличени най-изявените през годината ветеринарни лекари в региона.

За "Ветеринарен лекар на 2013г.",  в направление "Здравеопазване на животните и хуманно отношение", бе избран д-р Емил Боцев от Гоце Делчев. Призът е за успешната и професионално реализирана кампания по овладяване на шарката по овцете в село Кочан, община Сатовча.

Наградата за професионална работа в категория "Контрол на храните" бе дадена на д-р Любчо Митов от Сандански.

В направление "Граничен контрол" е отличен д-р Марио Денишев от ГКПП-Златарево“. За отлична лабораторна дейност бе удостоена д-р Лина Дескова, а с наградата "Млад специалист" са отличени д-р Радослав Тимчев от отдел Здравеопазване на животните и д-р Калина Милушева от "Контрол на храните".

Лично директорът на ОДБХ- Благоевград и председател на СВЛБ д-р Михаил Бащавелов връчи отличията на призьорите, като в началото на церемонията прочете поздравителен адрес, изпратен специално за празника от проф. д-р Никола Белев, почетен президент на регионалната комисия на Световната организация за здравеопазване на животните /OIE/ за Европа и регионален представител на OIE за Източна Европа.