Откриват изложба Духът на букви и знаци”
Откриват изложба Духът на букви и знаци” / http://fond13veka.org/

Изложбата "Духът на букви и знаци" ще бъде открита в Благоевград. Тя ще бъде представена от дарителски фонд "13 века България", по покана на кмета Атанас Камбитов. Изложбата е творчески резултат от конкурса, обявен от Национален дарителски фонд „13 века България“, в началото на септември 2013 г., за учениците в Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа”. Експозицията представя художествения поглед върху кирилицата и глаголицата като духовни ценности и предпоставка за вдъхновение.

В рамките на конкурса, гимназисти създадоха дигитални художествени проекти, показващи иновативност, креативно мислене и разнообразни метафори, кореспондиращи с националните ни символи. Конкурсът бе посветен на 1150 години от Великоморавската мисия на светите братя равноапостоли Кирил и Методий и популяризирането на уникалното наследство у нас и в чужбина.

Oфициалното откриване на изложбата ще бъде днес от 12:00 часа в зала "22 септември". На него ще присъстват кметът на Благоевград Атанас Камбитов, изпълнителният директор на Националния дарителски фонд проф. Греди Асса, гости, ученици и общественици."Духът на букви и знаци“ ще остане в Благоевград до 13 юни.