Откриват интерактивна изложба за костенурката в Благоевград
Откриват интерактивна изложба за костенурката в Благоевград / netinfo

Интерактивна изложба под надслов „На гости на древната тортуга” ще бъде открита в Регионален исторически музей в Благоевград, съобщи говорителят на културния институт Силвия Домозетска.

Експозицията е предназначена за деца от 4 до 15 години и има за цел по игрови и нетрадиционен начин да ги запознае с особеностите на костенурките, да предизвика интерес към тяхното опознаване и опазване.

В изложбата са включени много занимателни игри, в които участват самите посетители на музея – игра за определяне на вида и възрастта на костенурките, включени са и специални кътове за правене на оригами, кът за четене и разглеждане на книжки за костенурките, за оцветяване, изрязване и редене на пъзели и много други.

Инсталация „Латерна неро” ще представи по нетрадиционен начин информацията, свързана със заплахите за костенурките – пожари, сечи, пестициди и т.н. Най-активните посетители ще имат възможността да спечелят и награди при игрите – тениски с надпис „приятел на костенурките”.

Изложбата е изготвена от Училище за природа – село Влахи, община Кресна. Експозицията ще бъде достъпна за посетители до месец септември.

Изложбата ще бъде открита в 11:00 часа в залите на благоевградския музей.