Откриват Бизнес център в Сандански за над 160 000 евро
Откриват Бизнес център в Сандански за над 160 000 евро / netinfo
Проект „Изграждане на бизнес център за подпомагане на дейности в областта на земеделието и туризма в Сандански и популяризиране на трансграничното сътрудничество и развитие” реализира община Сандански. Финансирането е по Грантова схема за подкрепа на икономическото развитие и насърчаване на заетостта в общината, съобщават от кметска администрация.

Партньор по проекта е община Филипи Република Гърция, с която общината има дългогодишен контакт. Бюджетът по проекта възлиза на 160 хил.639.7 евро, като финансирането от община Сандански е над 16 хиляди евро, а съфинансирането от страна на ЕС е в размер на над 144 хиляди евро.

Проектът цели развитие на концепция от дейности и услуги, които бизнес центърът ще предостави на жителите в трансграничния регион, създаване на необходимата подготовка на базата за пълноценното й функциониране , като тук са заложени и изпълнението на ремонтни работи на сградата, в която бизнес центърът ще бъде поместен. В подготовката по реализирането му общината си постави за цел да изследва нуждите и потенциала за местния бизнес.

В една от дейностите по проекта е предвиден и Уъркшоп за създаване на съвместна стратегия за популяризиране на дейностите на изграждащия се Бизнес център в Сандански, както и изследване на успешния гръцки опит и практики в сферата на туризма и земеделието.

Бизнес центърът ще бъде открит на 27-и ноември в Сандански.