Откриха новия дом на ЦДГ №2
Откриха новия дом на ЦДГ №2 / снимка: община Благоевград

Зам.-кметът по хуманитарните дейности д-р Валентин Василев и зам.-кметът по строителството арх. Георги Скрижовски откриха преустроената сграда на XI ОУ за нуждите на ЦДГ №2, съобщават от пресцентъра на Община Благоевград. 

На церемонията присъстваха представители на общинска администрация, областният управител Валери Смиленов и общински съветници.

Откриха новия дом на ЦДГ №2
netinfo
Преустройството на два етажа от блок Б на XI  ОУ за нуждите на ЦДГ № 2 е направено със средства от бюджета на община Благоевград за 2009 г. Тази година, по вина на общинските съветници от  ГЕРБ, ЛИДЕР, Земеделски съюз „Александър Стамболийски” и Граждански съвет за Благоевград няма да бъдат реновирани училища и детски заведения, коментират от кметството. Ръководството на община Благоевград смята, че инвестициите за подобряване на образователната инфраструктура  са най - важното нещо, направено през последните две години. Само в кв. “Еленово” бяха ремонтирани сградите на VIII СОУ и XI ОУ, освен преустройството на 2 етажа от блок Б на училището за нуждите на детската градина. "Тази година се надяваме с европейски средства да успеем да подобрим достъпа до образователните институции. Една от най-важните улици в кв. “Еленово” – ул. “Бачо Киро” е включена в спечеления от община Благоевград проект “Здравословна и достъпна градска среда” по ОП “Регионално Развитие”. Въпреки неразбирането от страна на Общински съвет, ние ще се опитаме да разблокираме средствата за образование за да постигнем целите си", заяви д-р Валентин Василев.

469 094 лева вложи община Благоевград за pреустройството на два етажа от блок Б на XI-то ОУ за нуждите на ЦДГ № 2. Изпълнените строително ремонтни работи включват: изграждане на нова стълбищна клетка, оформяне на двора, бояджийски работи, външна топлоизолация, алуминиева дограма, подмяна отоплителни тела, външни и вътрешни настилки, озеленяване, подмяна на водоснабдителни и канализационни тръби, ремонт на ел.инсталацията и др. Изпълнител на обекта е фирма „Диана 7” ООД, която бе определена с открита процедура проведена на основание чл.42, ал.1 от Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки.  С приспособяването на част от XI ОУ за нуждите на ЦДГ № 2, чувствително се обогати материалната база за отглеждане на деца в района на кварталите "Ален Мак" и "Еленово". Помещенията, които досега бяха използвани от ЦДГ № 2, ще запазят предназначението си за отглеждане на деца. Това ще гарантира на общината организационна готовност за обособяването на нови групи за около 180-200 деца, което в дългосрочен план ще обезпечи спокойствието на родителите в разрастващите се благоевградски квартали.