Откриха клуб на пенсионера в Долно Драглище
Откриха клуб на пенсионера в Долно Драглище / снимки: Община Разлог

В разложкото село Долно Драглище откриха официално клуб на пенсионера. Клубът се намира до сградата на кметството в селото. Фасадата и помещенията са основно ремонтирани, сменена е цялата дограма.

Лентата на новата придобивка за възрастните хора в Долно Драглище прерязаха кметът на Разлог инж. Красимир Герчев и председателят на Управителния съвет на Потребителска кооперация „Пирин” - М. Попадиин. Отслужен бе и водосвет за здраве и успех.

Откриха клуб на пенсионера в Долно Драглище
netinfo

На официалното откриване на клуба присъстваха и двамата заместник-кметове - Иван Гюров и Венцислав Гърменов, кметът на село Долно Драглище Лиляна Боянова, кметове на съставни села в община Разлог и представители на обществени и културни институти.

В селото има 120 пенсионери, голяма част от тях дойдоха на откриването на клуба, което се превърна в своеобразен празник за тях. "Доволни сме от разкриването на новия клуб, който ще ни бъде като втори дом. Кметът Герчев показа своето уважение към нас, възрастните хора", споделиха при откриването бъдещите обитатели на клуба.

Откриха клуб на пенсионера в Долно Драглище
netinfo

Според тях клубът ще позволи на пенсионерите да запълнят свободното си време с полезни занимания и духовно общуване помежду си.

Присъстващите на официалното откриване бяха зарадвани за празника с тържествена програма и с трапеза с кулинарни изкушения. Село Долно Драглище бе единственото населено място в община Разлог, където нямаше разкрит пенсионерски клуб.