Откриха изложба “Да се запознаем! Можем да бъдем приятели”
Откриха изложба “Да се запознаем! Можем да бъдем приятели” / снимка: община Благоевград

В  Международния ден на хората с увреждания кметството откри изложба с творби на потребителите на 5 социални услуги на територията на община Благоевград -  Защитено жилище за хора с психични заболявания, Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост, Дневен център за възрастни с увреждания, Дневен център за деца с увреждания “Зорница” и Дневен център за възрастни с увреждания “Зорница”.

В III ОУ „Димитър Талев” изложбата откри зам.- кметът по строителството на община Благоевград – арх. Георги Скрижовски, в  VІ СОУ "Иван Вазов" – зам.- кметът по хуманитарните дейности – д-р Валентин Василев и в VІІ СОУ  „Кузман Шапкарев” - Ангелина Станчева - преподавател по приложни изкуства в ЮЗУ  "Неофит Рилски". Учениците и от трите училища поздравиха участниците и гостите на събитието с празнична програма, като най- развълнувани и щастливи бяха децата и възрастните от петте социални заведения.


Откриха изложба Да се запознаем Можем да бъдем приятели
netinfo
Благоевград е сред общините с най-много разкрити социални услуги в общността за хора в неравностойно положение и една от първите с опит в интегрирането на деца със специфични потребности в масовите училища.