/ Агенция "Митници"
Контрабандната валута е с левова равностойност 44 984
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха при проверка в района на ГКПП „Кулата“ недекларирани 23 000 евро в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Откриха в дамска чанта недекларирана валута за 50 000 лева

Автомобилът, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП „Кулата“ на 18 януари, около 14:00 часа, на входящо трасе от Гърция и шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.

Агенция "Митници"

Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила.

При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила.

На Калотина задържаха жена, укрила по тялото си 48 000 евро

В последващите си обяснения, шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в град Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.

Митнически служители на Капитан Андреево задържаха контрабандна валута

Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева, е задържана.
Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин, са съставени два акта - за установеното нарушение на Валутния закон за валутата и по Закона за митниците - за тайника.

За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.