Отхвърлиха предложения на Татарски и Захов
Отхвърлиха предложения на Татарски и Захов / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

БСП и ДПС отказаха на общините в България 15 000 000 лева за изработването на общи устройствени планове и кадастрални карти.

Предложението бе направено от народния представител на ГЕРБ в Благоевградско Любен Татарски. Той поиска да се отпуснат 5 000 000 на общините за устройствени планове и 10 000 000 за кадастрални карти.

Татарски мотивира искането си за промяна в бюджета с факта, че две трети от общините в България нямат такива планове, а те са необходими както за развитието на съответното населено място, така и на регионите.

"Те дават визията за развитие, без тях не може да се реализира нито едно инвестиционно намерение”, обясни Любен Татарски.

При гласуването на внесените предложения за изменението на най-важния финансов документ на държавата управляващите казаха „не” и на поисканото от петричкия народен представител от ГЕРБ Митко Захов увеличение на капиталови разходи за община Петрич. По този начин депутатите от ДПС и БСП отказаха на общината 900 000 лева за довършването на отвеждащия колектор на село Кулата и 300 000 лева за разкопките в село Рупите.

"И двата обекта са важни за развитието на района и особено на туризма на Рупите, която местност през последните години е предпочитана дестинация от български и чужди туристи. Колекторът на село Кулата е от голямо значение за подобряване живота на хората в селото. Очевидно обаче как се чувстват обикновените хора и дали те ще живеят по-добре не е от значение за управляващите", коментира Митко Захов.