Осъдиха военен, скъсал униформата на полицай
Осъдиха военен, скъсал униформата на полицай / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Военен от поделението в Благоевград застана на подсъдимата скамейка по Указа за борба с дребното хулиганство. Борислав Ценкин ругал патрулиращите  полицаи Методи Колибарски и Георги Шилов, заплашил ги с военни следователи и оказал съпротива.

Агресията си спрямо органите на реда Борислав Ценкин излял след изпити четири водки на пиацата за таксита, в близост до бингото в Благоевград, съобщи актосъставителят Ромео Харалампиев. В разразилия се скандал военният Ценкин скъсал светлоотразителната жилетка на полицая Методи Колибарски. 

"Бях много пиян. Даже се отвращавам от себе си, че стигнах до това положение- да ругая държавни служители. Аз не съм такъв човек и никога повече няма да постъпвам по този начин", почти се закле пред магистрата Екатерина Николова в съдебната зала военослужещият Борислав Ценкин.

Ценкин попаднал под прицела на патрулиращите към 4.00 часа на 20 март. Борислав се клатушкал по улица "Тодор Александров", даже искал да си общува с младо момиче, но то избягало, а военният тръгнал да търси такси. При доближаване на полицейския автомобил Ценкин яростно се възмутил, че го следят. Минути по-късно го закарали да пренощува едно денонощие в предварителния арест на полицията.

Съдия Екатерина Николова наказа разкаялият се военен старшина Ценкин с глоба в размер на 500 лева. Той се извини на полицаите преди и след приключване на делото днес.