Осъдиха условно баща на кмет от ДПС, хората в Златарица плашат с изселване
Осъдиха условно баща на кмет от ДПС, хората в Златарица плашат с изселване / netinfo
Магистратите в Разлог наказаха с условно лишаване от свобода Исмаил Сали, баща на кмета в белишкото село Златарица, Хюсеин Хюсеин.

Районният съд постанови спрямо ДПС-активиста една година и три месеца затвор условно по дело за заплаха за убийство на повече от един човек.

Процесът срещу Исмаил Сали приключи със символично наказание, тъй като е сключил споразумение с прокуратурата, коментираха жители в Златарица, недоволни от решението на магистратите в Разлог.

По време на редовните избори миналата година, Исмаил заплашил с убийство с ловна пушка шест многолюдни семейства в Златарица, които не гласували за кандидат-управник от ДПС. Даже стрелял с пушката пред къщите и в дворовете на съселяните си.

След жалби на потърпевшите, Исмаил бе даден на съд. Наказателен процес бе заведен и срещу неговия син Хюсеин Хюсеин, който е кмет на Златарица вече трети мандат. Делото срещу Хюсеин все още не е приключило, съобщи адвокатът на жалбоподателите, Драга Бахчеванова.

Жителите в Златарица предприемат процедура по административна смяна на адресните им регистрации, в знак на протест срещу престъпните действия на селския управник Хюсеин Хюсеин и баща му, каза Бахчеванова.