Осъдиха търговец, бил инспектор от ДВСК
Осъдиха търговец, бил инспектор от ДВСК / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Бившият директор на ДАП в Благоевград, сега собственик на търговски обекти, Христо Владиков, бе осъден по Указа за борба с дребното хулиганство за побой над инспектор от ДВСК. Районният съдия Георги Янев санкционира Владиков с глоба в размер на 350 лева.

Служителят д-р Георги Томов бе малтретиран по време на извършване на специализирана проверка в заведението на Владикови в благоевградския квартал "Освобождение". Делото срещу Владиков започна на 9 септември, но бе отложено за събиране на доказателства.

Инцидентът между Христо Владиков, неговата дъщеря Красимира и санитарния инспектор д-р Томов стана на улица "Дойран", където се намира търговския му обект. Подробни показания в съдебната зала дадоха битият инспектор д-р Георги Томов и служители от ДВСК.

"Д-р Томов пръв нанесе удар в главата ми. Даже ме събори на земята, легна върху мен и продължи да ми налага шамари. Аз също го ударих, но в желанието да се измъкна от захвата му. Томов е извършвал и друг път проверки в търговския ми обект. Преди побоя той дойде видимо настроен за скандал, беше доста агресивен", заяви за Дарик осъденият Христо Владиков.