Осъдиха сина на бивш кмет
Осъдиха сина на бивш кмет / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

21-годишният Христо Йорданов бе наказан днес от благоевградските магистрати по дело за нараняване с нож на трима студенти в областния център.

Синът на бившия кмет на село Дъбрава, Стоян Йорданов, получи пробационна присъда от 10 месеца. В този срок Христо Йорданов ще се подписва ежедневно в Пробационната служба в Благоевград и ще беседва с инспектор. 10 месеца младият мъж няма право да пребивава на друг адрес, освен този, посочен в съдебното решение.

Кметският син бе подведен под наказателна отговорност за нанесени телесни повреди с джобно ножче на санданчаните Любомир Бакалов, Костадин Данаилов и Кирил Трендафилов. Престъплението бе извършено от Христо на 19 ноември миналата година след сблъсък между две компании от Благоевград и Сандански, които преди това се засекли в известна дискотека.

При уличния сблъсък Христо Йорданов се впуснал да защити републиканския шампион по бокс Димитър Косанов и при отбраната размахал джобен нож. Христо също бил повален с ритници на земята, заявиха пред съда негови приятели.