Освободиха арестувания с марихуана поп Кирил
Освободиха арестувания с марихуана поп Кирил / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Освободиха арестувания с марихуана поп Кирил
35384
Освободиха арестувания с марихуана поп Кирил
съдия Красимир Аршинков
  • Освободиха арестувания с марихуана поп Кирил
  • съдия Красимир Аршинков

Окръжните магистрати в Благоевград пуснаха от следствения арест известния в Петричко свещеник Кирил Папудов.

Съдът, председателстван от магистрата Красимир Аршинков, измени наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража". Кирил Папудов ще очаква петата си поред присъда за притежание и съхранение на марихуана под домашен арест.

Петричкият свещенослужител Кирил Папудов бе арестуван от антимафиотите на 24 ноември с голямо количество наркотично вещество. По време на обиск в дома на 68-годишния поп бяха открити близо 4 килограма сух канабис.

"Искам да бъда на свобода. Изпускам се в килията и мириша на пор", изтъкна пред благоевградските магистрати Кирил Папудов.

За оставането на Папудов в ареста пледира прокурор Евгения Стоянова. Тя изтъкна, че съществува опасност бoжият служител да извърши ново престъпление.

Защитата му, в лицето на адвокат Албена Златкова, заяви пред Дарик, че Папудов страда от множествена склероза и е зле с крайниците. "Има опасност за живота му в следствената килия в Петрич, където условията са много тежки, вече почина възрастен мъж арестант там", каза адвокат Златкова.