арест
арест / арест / ThinkStock/Getty Images
Прокуратурата в Благоевград започна разследване на извършено изнасилване на петнадесетгодишно момиче. Като обвиняем е привлечен 40-годишният таксиметров шофьор Янко Тренчев. За времето от 14 ч. до 16 ч. на 23 март, в таванско помещение на ул. „Шар планина“ в Благоевград, се съвкупил с непълнолетно лице от женски пол. Той принудил момичето към това със сила, като му нанесъл удари по главата и тялото, притискал го и го скубел за косата.

Петнадесетгодишната ученичка била приятелка на дъщерята на извършителя на престъпното деяние и на неговата съпруга. Тя отишла в дома им, за да си вземе два суитчъра, които по-рано била дала назаем.

Възползвайки се от това, че са сами, Тренчев й заявил, че днес ще правят това, „което е трябвало отдавна да направят, т.е секс“. Пострадалата отказала на предложението му, но това не го спряло. Въпреки оказаната съпротива мъжът я изнасилил.

Вчера Районна прокуратура – Благоевград внесе искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия Тренчев, което съдът одобри.