Още изненади в „Пролетен фестивал на изкуствата май 2015“ в Благоевград
Още изненади в „Пролетен фестивал на изкуствата май 2015“ в Благоевград / пресцентър

Община Благоевград e подготвила още три големи проекта през този месец. В рамките на „Пролетен фестивал на изкуствата май 2015“  предстои реализирането на  второ издание на 3D Арт фестивал – Благоевград 2015 година, софийски кино-фестивал "Со Индипендънт" и уникален по рода си симфоничен рок концерт на Камерна опера Благоевград.

На пресконференция Христина Шопова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ представи наситената културна програма, заедно с Петър Радевски, директор на Камерна опера, Жана Караиванова, основател на фестивала  "Со Индипендънт" и Александър Миловански  от Сдружение „Арт Юнивърс“.

Утре в 10:00 часа старира международния 3D Арт фестивал. Пред сградата на киното в областния център. Художници от България и Сърбия започват своите нестандартни произведения. Те ще рисуват както на стената на киното, така и на фонтаните под площадното пространство.

В 18:00 часа започва филмовият фестивал "Со Индипендънт", със специално селектирана прожекция за малки и големи.

От 18:00 часа започва филма на режисьора Пол Шен  - Стив Джобс: Изгубеното интервю“. От 20:30 часа зрителите ще имат възможността да видят филма  „Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие“.

През трите дни от фестивала, който ще протече от 26 до 29 май, публиката ще има възможността да се наслади напълно безплатно в зала „Яворов“ на осем филма, създадени от бележити американски творци, спечелили редица награди. Уникален по рода си симфоничен концерт подготвя Камерна опера Благоевград отново утре, 26 май. „Симфоничен рок” е заглавието на концерта, който представлява една модерна хармония, смяна на темпо, агресивно свирене от страна на солистите на  познати мотиви от любими рок-песни.

Нетрадиционият концерт е изцяло финансиран от община Благоевград и ще може да бъде видян в две поредни вечери – 26 и 27 май, в залата на Камерна опера. Спектакълът ще бъде допълнен чрез мулти-медия, светлини и допълнителни ефекти.

Петър Радевски, директор на Камерна опера и  композитор и продуцент на  „Симфоничен рок”, разкри малка част от изненадите на концерта.Те включват едни от най-любимите песни на легендарната група QUEEN, чийто права Радевски е успял да закупи.

Любителите на QUEEN ще имат възможността да се докоснат до тях, чрез последния създаден филм за тях, озаглавен: „QUEEN – Дните от живота ни“ в рамките на фестивала "Со Индипендънт".