пожар
пожар / / ThinkStock/Getty Images
Осем пожара гасиха огнеборците в Пиринско през почивните дни. По-голяма част от тях са причинени от небрежност и неправилно боравене с открит огън.

В Благоевград е горяла къща, като нанесените щети са в процес на установяване. Все още не са изяснени и пораженията, които пламъците са нанесли в цех за пелети в Разлог. В Хаджидимово пък два екипа от РСПБЗН в Гоце Делчев са потушили покривна конструкция на стопанска постройка, както и складирани вътре дърва за огрев и фураж. Причината за пожара тук е неправилно боравене с открит огън.

В Банско е изгорял лек автомобил "Форд Транзит“, а в благоевградското село Покровник са пострадали двама мъже при опит да потушат пламъците, избухнали от взривила се газова бутилка, монтирана в лек автомобил "Мерцедес".

Сигнал за пламналата кола е получен на 31 август около 13.15 часа. По време на гасене на пожара се взривила газова бутилка, монтирана в автомобила. В началото на инцидента, в опит сами да потушат пожара, са пострадали 56-годишен мъж, който е с изгаряне на дясната ръка и 33-годишен мъж, който е вдишал изгорели газове. Вероятна причина за пожара в колата е техническа неизправност.

Същия ден около 21:02 часа е получен сигнал за пожар в цех за преработка на пластмаса в гр.Хаджидимово. Погасен от 2 екипа н РСПБЗН-Гоце Делчев. Огънят е изпепелил 2 тона пластмаса. Сградата на цеха не е засегната. Причината е неправилно боравене с открит огън.

На 1 септември около 11:26 часа е получен сигнал за пожар в цех за бродерии в гр.Благоевград. Погасен от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината за инцидента е  късо съединение.

Отново вчера, около 15:23 часа, е получен сигнал за пожар в сухи треви  и барака в петричкото село Коларово. Огънят е тръгнал от човешка небрежност, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР в Благоевград.