Оправдаха за хулиганство майката на Бербатов
Оправдаха за хулиганство майката на Бербатов / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Пернишките магистрати прекратиха делото срещу Маргарита Бербатова, която влезе в съда с обвинението за хулиганство.

Майката на Димитър Бербатов бе подведена под наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда на журналистката от вестник "Струма" Бетина Апостолова. Това съобщи пернишкият адвокат Стефан Даскалов, който защитаваше Маргарита Бербатова пред Районния съд в Перник.

Репортерката Апостолова се опитвала да снима полицейска акция пред дома на по-малкия син на Бербатова - Асен, по получен сигнал за възможно притежание на наркотици. Между нея и роднините възникнала разправия, съпроводена с юмруци, ритници и ругатни по адрес на репортерката.

Съдебният процес бе прехвърлен в Перник, след като всички съдии в Благоевград си направили отвод.

В показанията служители на реда от Благоевград, които са присъствали на инцидента, заявиха, че са видели някакъв спор между журналистите и Маргарита Бербатова и снаха й - Димитричка, но не можели да твърдят със сигурност, че е имало ритници и ругатни, тъй като не били в непосредствена близост до тях.

При така изяснената ситуация обвинението „хулиганство" няма правно покритие, каза адвокат Даскалов. При вземането на решението си, пернишкият съд е взел предвид аналогичен казус от практиката на ВКС.