Опел падна в р.Бистрица
Опел падна в р.Бистрица / снимка: БГНЕС

25-годишна жена пострада и бе транспортирана тази нощ в института "Пирогов", след като автомобилът, който управлявала, падна в река Бистрица, над Благоевград.

Пътният инцидент стана снощи към 20 часа на пътя от курорта Бодрост в Рила на 30 км над Благоевград. На 3 км от местността Славово на десен завой 25-годишната С. И. от град Кочериново, на хлъзгав път, губи контрол над автомобила "Опел", който поднася. Водачката натиска спирачка, колата става неуправляема и пада от 10-ина метра височина във водите на реката по таван. За късмет на четиримата пътуващи в опела, той пада върху голям камък, което спасява пътуващите от евентуално удавяне. За мястото на инцидента тръгва линейка и гражданска защита. Докато пътуват към мястото на инцидента, преминаващ бизнесмен качва в джипа си пострадалите и ги транспортира в благоевградската болница.

Най-тежко е състоянието на 25-годишната водачка, която е с фрактура на 11-и прешлен и към 23.00 ч. е транспортирана в "Пирогов", съобщава БГНЕС. Взета й е кръвна проба. За щастие останалите й спътници не са пострадали сериозно.