/ / iStock/Getty Images
Новият германски апарат е предназначен за повърхностна и полудълбока рентген терапия
Онкологичната болница "Св. Мина" в Благоевград е с нов апарат за лечение на кожни карциноми и на заболявания на опорно-двигателния апарат, съобщиха от лечебното заведение. Новият германски апарат е предназначен за повърхностна и полудълбока рентген терапия.

Освен за лечение на онкологични заболявания, с апарата успешно се лекуват и пациенти със ставно-дегенеративни проблеми като шипове на пети, артрозни промени на коляното, рамото и по малките стави, плексити, деформации на пръстите, диабетно стъпало, както и редица други неонкологични заболявания, разчитайки на аналгетичен, противовъзпалителен, противооточен и десенсибилизиращ ефект на йонизиращите лъчения, посочват от лечебното заведение.

Онкологичната болница в Благоевград разполага с достатъчен леглови фонд за прием на пациенти от област Благоевград, Кюстендил и Перник за лечение с новия апарат, допълват от СБАЛО "Св. Мина".

Осигурените пациенти с неонкологични заболявания могат да се лекуват с новия апарат по клинични пътеки. За всеки пациент с неонкологично заболяване може да бъде разработена индивидуална схема в отделението по лъчелечение, съобщават още от лечебното заведение.
БТА