Одобриха допълнителните разходи за кръстовището при ЗМК
Одобриха допълнителните разходи за кръстовището при ЗМК / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Благоевградските съветници одобриха допълнителния разход в размер на 134 000 лв. за нови достъпи и благоустрояване в района на новоизграденото кръстовище при ЗМК в кв. "Еленово".

Изграждането на двете кръгови кръстовища - при ЗМК и между улиците "14 полк" и "Александър Стамболийски", както и благоустрояването на улицата до ул. "Георги Андрейчин", бе заложено в плана за финансиране на капиталови разходи за настоящата година.

Поради възникнали трудности по нормалното и в срок приключване на обектите и след постъпили жалби от живущите в съседство за ограничен достъп до новото кръстовище, бяха извършени допълнителни строително-ремонтни дейности.

Като връзка към кръстовището бе изградена нова пътна и тротоарна настилка за сумата от 30 000 лв., за благоустрояването на улиците “Акациите” и “Георги Андрейчин” бяха вложени 54 000 лв. При изграждането на кръстовището при 14 полк пък се наложи изграждане на нов водопровод с PVC тръби за 50 000 лв.

Така по предложение на кмета Костадин Паскалев планът за финансиране на капиталовите разходи на Община Благоевград за 2010 г. се допълва със 134 000 лв., реши Общинският съвет. 

Въпросната сума, заложена във фонд "Приходи от приватизация на общински обекти", се пренасочва към "Придобиване на дълготрайни материални активи" за сметка на резерва.