Очакват ни обилни валежи в следващите два дни
Очакват ни обилни валежи в следващите два дни / netinfo
Министерството на извънредните ситуации изпрати предупреждение до териториална дирекция в Благоевград за очаквани силни валежи утре и вдругиден. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН в следващите два дни страната ни ще бъде под влияние на средиземноморски циклон. Ще се създаде валежна обстановка – на много места в страната ще вали дъжд, само във високите части на планините – сняг. На отделни места валежните количества се очаква да достигнат до 20-30 л/м2.

Предупредени са областният управител, кметовете на общини и пътно-поддържащите фирми за предприемане на действия съгласно метеорологичната обстановка.

Министерството на Емел Етем препоръчва на гражданите при обилни валежи и опасност от възникване на наводнение да напуснат сградата, в която се намират или да заемат по-горните й етажи. При поройни дъждове да се избягва заставането под мостове, подлези, надлези и други съоръжения.

Спасителните екипи на МИС са в повишена готовност за оказване на помощ при възникване на инциденти, вследствие на очакваното влошаване на метеорологичната обстановка. Предупредени са териториалните дирекции в цялата страна.