Очаква се засилен трафик по граничните пунктове
Очаква се засилен трафик по граничните пунктове / netinfo

В последния от поредицата почивни дни се очаква натоварен трафик. Главна дирекция "Гранична полиция" е създала необходимата организация за работа по време на празниците. На пунктовете на българо-гръцката граница ще бъдат включени допълнителен брой гранични полицаи, за да може паспортният контрол да се извършва по-бързо и да не се образуват задръствания. Има готовност да бъдат отворени допълнителни трасета.

На гранично-пропускателните пунктове с интензивен трафик по морската, въздушна и сухопътна граница са въведени дежурства на екипи на Спешна медицинска помощ и епидемиолози от РИОКОЗ във връзка с новия грипен вирус.

В ремонт са част от трасетата на ГКПП-Гюешево, заради което пропускателната възможност на пункта е намалена. Затруднено е пропускането на Капъкуле - Капитан Андреево заради ремонт, предприет от турската страна на пункта. Препоръчва се на българските граждани, които пътуват за Турция, да използват и граничните пунктове Лесово и Малко Търново.

Алтернативни маршрути на трасето Капитан Андреево - Калотина са останалите пунктове по границата със Сърбия - Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци или към Румъния през Дунав мост и към Македония през Гюешево.