Обвиниха приятеля на обезобразената Христина в поръчителство
Обвиниха приятеля на обезобразената Христина в поръчителство / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

31-годишният Венцислав Добрев от дупнишкото село Яхиново вече е обвиняем в поръчителство на заливането с киселина на завършилата специалност "Право" в Югозападния университет в Благоевград Христина Колджиева от Гоце Делчев.

Спрямо Венцислав Добрев, който е един от тримата арестувани за извършеното на 25 ноември тежко престъпление, благоевградският прокурор Ивайло Филипов е постановил 72-часово задържане. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянен арест, съобщиха за Дарик.

Христина Колджиева ще бъде подложена на няколко оперативни интервенции в Университетската очна клиника в София. Студентката Мария Коемджиева, също от Гоце Делчев, все още се лекува от изгаряния по лицето в благоевградската болница.

Заливането на двете момичета с киселина стана пред дома на проподавателя в ЮЗУ Методи Аслански, на улица "Николай Петрини", където Мария и Христина са били на  квартирата.

Все още не са задържани другите двама мъже, съпричастни към извършеното престъпление, които вчера криминалистите обявиха за издирване.