Обсъждат финансовото оздравяване на гоцеделчевската болница на сесия на ОбС
Обсъждат финансовото оздравяване на гоцеделчевската болница на сесия на ОбС / netinfo
Съветниците в Гоце Делчев ще обсъдят на редовно парламентарно заседание днес мерките за финансовото стабилизиране на МБАЛ "Иван Скендеров". Здравното заведение в момента е в критично състояние и с натрупани дългове за над 1 400 000 лв.

На заседанието на местния парламент ще бъде представено текущото изпълнение и актуализация на бюджета на община Гоце Делчев за първото полугодие на 2008 г., а кметът Владимир Москов ще направи отчет за изпълнението на взетите от Общинския съвет решения за периода от месец ноември 2007 г. до юни тази година.

Сред точките в дневния ред е и приемането на график за изпълнение на генералния план за организация на движението в Гоце Делчев за 2008 и 2009 г.

Предвижда се също да се приеме нова Наредба за общинските гробищни паркове и погребално-обредната дейност на територията на общината.

Съветниците ще трябва да дадат своето одобрение за кандидатстването на община Гоце Делчев по проект “Основен ремонт на Младежки дом в Гоце Делчев и читалищата в селата Брезница, Мосомище, Корница и Лъжница” за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството по оперативната програма "Регионално развитие".