Обсъждат бъдещите действия, свързани с парка в района на казармата в Благоевград
Обсъждат бъдещите действия, свързани с парка в района на казармата в Благоевград / netinfo

Mеждуведомствена работна група обсъжда подготовката и определяне на ангажиментите за реализиране на зона за отдих в района на казармата в Благоевград.

Целта на заседанието, което се провежда в сградата на общинска администрация е да бъдат координирани дейностите свързани с бъдещия парк.  

Ръководител на работната група е Константин Добрев - заместник-главен директор на главна дирекция “Инфраструктура на отбраната” в МО, а заместник е арх. Виолета Спасова - гл. архитект на община Благоевград. В комисията участват представители на община Благоевград, Министерството на отбраната и Генералния щаб.

По предварителен разчет до 22 май 2009 година работната група трябва да изготви доклад и предложения за необходимите площи за устройване на структурите на Българската армия, да определи територия за изграждане на зона за отдих и зона за жилищно застрояване и да изготви правен анализ за учредяване право на ползване за реализацията на зоната за отдих.

Първото заседание на междуведомствената група бе ръководено от инж. Николай Мавродиев – главен директор на главна дирекция “Инфраструктура на отбраната”.