ОБСНВ обяви ученически конкурс
ОБСНВ обяви ученически конкурс / Дарик - Благоевград, архив

Общински съвет по наркотични вещества в Благоевград за поредна година поставя предизвикателство пред младите творци в две теми по превенция на наркоманиите - "Моят любим национален герой" и "Човекът-свободен и независим".

"Моят любим национален герой" е темата, върху която ще разсъждават ученици от 1 до 4 клас, сред които са включени и предучилищни групи.

За по-големите, от 5 до 12 клас, темата е „Човекът – свободен и независим”.

За всички групи формата на творбите е разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер и мултимедийна презентация. На участниците в конкурса е дадена пълна свобода в избора  на форма и жанр.

Важно условие за участниците е да се придържат към тематика за независимия от наркотици човек, какво причинява дрогата на личността или да представят творби за личности и събития, които спомагат за освобождението на Пиринския край и България като цяло.

Всяко произведение трябва да съдържа трите имена на автора, клас, училище, град, учител- ръководител и телефон за връзка с ръководителя. Ученици от 6 до 19 години могат да подават своите произведения до края на месец февруари в офиса на Общински съвет по наркотични вещества, в сградата на Община Благоевград, стая 516.