/ Община Банско
Министерски съвет, на своето заседание от 1 август одобри допълнителен бюджетен трансфер за община Банско в размер на 1 000 000 лева. Средствата ще бъдат използвани целево за доизграждането на ул. „Найден Геров” в курорта и свързването й с околовръстен път, водещ към републиканската пътна мрежа.

Общински съвет-Банско прие Наредба за насърчаване на инвестициите

„С изграждането на тази улица ще направим своеобразен пътен обръч, който да прави връзката между републиканската пътна мрежа и туристическата зона. Това ще позволи в натоварените месеци по време на активния туристически сезон, трафикът да бъде насочен към периферията на града, като по този начин ще се облекчи движението на МПС в централната градска част и ще се подобри достъпът до туристическата зона. В момента текат отчуждителни процедури, след което ще започнем строителните дейности”, заяви кметът Георги Икономов.

24 процента ръст на събрания туристически данък в Банско

„Добрата работа на правителството по отношение на събираемостта и повишаването на приходите в държавната хазна дава красноречив резултат. Приветстваме решението на правителството част от средствата от излишъка да бъдат насочени за финансирането на регионални проекти от високо обществено значение. В тази връзка, инвестициите за развитие на инфраструктурата в нашата община подобрява не само нейния облик, но и представата на чужденците за България”, допълни градоначалникът.