ОбС прати 8-те върнати от Смиленов решения обратно в комисиите
ОбС прати 8-те върнати от Смиленов решения обратно в комисиите / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

8-те решения на благоевградския парламент, които в края на миналия месец областният управител Валери Смиленов обяви за незаконосъобразни, се връщат за преразглеждане в комисиите. Решението взеха на сесия днес общинските съветници, след като въпросът бе предложен за гласуване като извънредна точка от дневния ред. 

Повечето от върнатите решения касаят разпореждане с имоти с допуснати грешки в процедурата, е мотивът на Областната администрация. Едно от тях ще бъде оспорвано в съда. То се отнася за неизяснена собственост на две жилища, за които Областната управа претендира, че са държавна собственост, а фирма "Биострой" смята за свои, тъй като се е снабдила с нотариални актове по давност.

Сред останалите решения, чието изпълнение бе стопирано от държавна администрация № 1 в Пиринско, са транспортната схема на Благоевград; наредбата за условията и реда за набиране, формиране и разпределяне на средствата за допълнително материално стимулиране на служителите в дирекция „Местни данъци и такси”; продажбата на Първо основно училище, за което няма акт за общинска собственост и реконструкцията на пристройка и надстройка на вила в местността „Септемврийче”.