Обявиха конкурс за поста на д-р Каркелев в РЗОК
Обявиха конкурс за поста на д-р Каркелев в РЗОК / архив Дарик-Благоевград

Обявиха конкурс за мястото на досегашния директор на Районната здравна каса в Благоевград - д-р Ангел Каркелев. Конкурс за директорските постове ще има и в останалите предстватителства на НЗОК в 28-те области, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Кандидатите, които ще бъдат допуснати за участие, трябва да имат степен "магистър", да са работили по специалността минимум три години и да са с опит в областта на управлението на здравеопазването, застрахователното или банковото дело.

Кандидатите за директорския пост, които са били поставяни под запрещение или са осъждани за престъпления от общ характер, няма да бъдат допускани до конкурса. Освен това, участниците не трябва да имат публични задължения към държавната хазна и задължително да са изрядни платци на здравноосигурителните вноски, информираха от НЗОК.

Директорът на РЗОК- Благоевград, д-р Ангел Каркелев, със сигурност е един от претендентите за нов мандат. За поста, според източници на Дарик, ще кандидатства бившият заместник-директор на благоевградската РЗОК, заемал длъжността по времето на правителството на СДС, д-р Костадин Ангелов. Ангелов от месеци гравитира в ГЕРБ и дейно участва в работата на областния офис на партията в Благоевград.

Очакванията на кадровици в Районната каса са, че активисти на ГЕРБ в Пиринско, ще лобират за Мая Христова, чийто съпруг бе кандидат за общински съветник от партията на Борисов в Благоевградско.

Документи за насрочения конкурс се приемат до края на месец март.