/ Община Благоевград
Още две детски площадки в Благоевград са изцяло ремонтирани и отговарят на условията за безопасна игра, съобщиха от Общината.

Те се намират в парка в района на ул. „Даме Груев“, който е предпочитано място за отдих от стотици деца и техните родители.

Община Благоевград

Съоръженията в периметъра на кътовете за игра са подменени с нови такива, положена е ударопоглъщаща настилка, монтирани са люлки, клатушки, пързалки, панели за игра и т.н.

По-високи възнаграждения за работещите в детските градини в Благоевград

Една от ремонтираните площадки е предназначена за деца от 0 до 3 г., а втората е за малчугани от 3 до 12 г. Оградите са пребоядисани в пъстри цветове, които създават настроение.

Община Благоевград

В района на парка е извършен и частичен ремонт на още един кът за игра, като всички амортизирани съоръжения са сменени с нови. Повече от половината детски площадки, намиращи се в областния център, вече са обновени от служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ и работата в тази посока продължава.

Община Благоевград

Намерението на общинското ръководство е да бъдат обособени още места за забавление на малчуганите.

При забелязани нередности сигнали могат да бъдат подавани на денонощните дежурни телефонни линии: 073/88-44-34, 073/ 88-44-06.