Областният управител уволни Роза Каймаканова
Областният управител уволни Роза Каймаканова / netinfo

Областният управител на Блаогевград Валери Смиленов уволни директора на Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областна администрация инж. Роза Каймаканова. Заповедта за прекратяване на служебните правоотношения връчи на Каймаканова днес заместник-областният управител Георги Баханов.

Въз основа на заключенията на Дисциплинарния съвет на Роза Каймаканова бе наложено дисциплинарно наказание – уволнение. Съветът бе образуван по сигнал на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за закононарушения при извършена продажба на „Гребна база” в с. Огняново. 

Дисциплинарният съвет е констатирал неизпълнение на служебните задължения от страна на инж. Роза Каймаканова по ръководството и контрола върху дейността по актуване на имоти – държавна собственост, тъй като е допуснато съставяне на нов акт за частна държавна собственост при редица нарушения на закона при неговото издаване.

Установени са и дисциплинарни нарушения от страна на инж. Роза Каймаканова, резултат от неизпълнението на служебните й задължения, уточняват от пресцентъра на Областната администрация.

Имотът в Огняново, с обща площ 29 декара, е фигурирал в активите и капитала на дружеството в ликвидация „Стопански търговски комплекс" ЕООД - София. На 10 юли 2008 г. ексобластният управител Владимир Димитров е издал акт за държавна собственост, след което е проведен търг.

На 29 юни тази година е сключен договор за продажба на недвижимия имот за сумата от 175 175 лв. при определена от независими лицензирани оценители на икономическото ведомство цена от 1 268 952 лева.