Областната управа в Благоевград с приз за прозрачност в работата
Областната управа в Благоевград с приз за прозрачност в работата / netinfo

Областната управа в Благоевград е сред четирите номинирани държавни и общински администрации в цялата страна за получаване на приз за прозрачност и публичност при реализирането на проекти и други дейности, съобщи на пресконференция областният управител Владимир Димитров. 

Наградите - преходни статуетки на скулптора Райнис Гелов, ще бъдат връчени утре на национална конференция в столицата, организирана от Фондация за прозрачни регламенти.

Номинацията на държавната администрация в Благоевград е в категорията за най-добра практика за партьорство между Областна управа и структури на гражданското общество за дейностите по проекта "Електронна област", реализиран преди три години, уточни Владимир Димитров.

Отчитаме това отличие като поредното доказателство за успешната работа на Областна администрация - Благоевград през изтеклия мандат, коментира пред медиите управителят на Пирински регион Владимир Димитров.

Връчването на отличията е част от проекта на Фондация за прозрачни регламенти "Прозрачност и публичност на действията на областните и общинските администрации – гаранция за почтено и добро управление".