Областна администрация - Благоевград с първи одобрен проект по ОПАК
Областна администрация - Благоевград с първи одобрен проект по ОПАК / netinfo
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи на областния управител на Благоевград Владимир Димитров грамота за одобрен за финансиране проект по Оперативна програма „Административен капацитет”.

Въпреки че отличието е адресирано до Областна администрация – Благоевград, то се отнася за проект, който разработихме съвместно с експерти от общо пет области от Югозападния район за планиране, заяви на пресконференция Димитров.

Проектът „Администрацията на Югозападния регион за планиране - с отворени врати към гражданите и бизнеса”, на стойност близо 570 000 лв., е първият, който осъществява Областната администрация по ОПАК.

Целта на проекта е да бъде подобрена публичността в работата на администрацията и да бъде създаден единен модел за представяне на извършваната от администрацията дейност в публичното пространство, обясни Христо Арабаджиев, експерт в Областна администрация – Благоевград.

Новите бенефициенти от държавната администрация по процедурите от май тази година се състезаваха с проекти за 20 млн. лв. От подадените общо 145 проектни предложения за финансиране бяха одобрени 28.