Облагородиха селско училище
Облагородиха селско училище / netinfo

Кампания за създаване на по-добро място за игра на децата в село Горно Драглище събра на едно място нигериец, кмет на село и над 80 доброволци от Сдружение "Разум", родители, учители и ученици. Те подкрепиха мащабната акция за ремонт на детски съоръжения и боядисване на оградата в двора на ОУ „Неофите Рилски”, село Горно Драглище. Нигериецът Джей Ди коментира, че винаги подкрепя идеите на сдружението и с радост боядисва оградата.

Майките от Горно Драглище, които родиха идеята, с ентусиазъм се включиха в преобразяването на двора на ОУ „Неофит Рилски”, село Горно Драглище, където се намира най-посещаваната детска площадка в селото. Месните хора оставиха за един ден земеделската работа и подпомогнаха действията на младите. Цветни пейки и огради, нови пясъчници, ремонтирани и вече безопасни люлки и пързалки, това е равносметката от една кампания обединила желанието на хората сами да създават по-добри условия за децата си.

Инициатива се провежда на доброволни начала и организирането и ни отне повече от месец. Нашата цел е да създадем по-добри условия за игра на децата. Винаги се включваме в гражданските инициативи. За нас бе изключително важно децата да растат и играят на едно красиво, цветно и безопасно място. Днес всички ние показахме, че заедно можем и ще постигнем повече, каза зам.-кметът на Разлог Иван Гюров.

Доброволците от „Разум”, сред които 10-класничките Елена Кондева и Тина Мотева, общинските съветници Росица Тумбева, Иван Терзиев и Захари Беличенов, Разлог Иван Гюров и още много млади и активни хора са категорични, че ще продължат да организират и подкрепят подобни акции.

През 2011 година те боядисаха оградата на училището в село Баня, ремонтираха и боядисаха детската площадка в местността "Саровица", край Разлог