Облачно, с валежи от сняг
Облачно, с валежи от сняг / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Прогноза за 29 януари, събота

Времето ще се задържи предимно облачно, на места ще превалява сняг, съобщава БГНЕС, позовавайки се на НИМХ. Главно в южните райони ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, в Източна България и силен, североизточен вятър. Минималните температури в Северна България и по високите полета ще бъдат между минус 13° и минус 8°, в останалите райони между минус 6° и минус 1°, в Благоевград - минус 6, а в София - минус 8°.

В южните райони все още е възможно да прехвърчи сняг. Облачността ще се разкъсва, а след обяд над североизточната половина от страната и ще намалява. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, в крайните южни райони и по Черноморието до 3°-4°. В Благоевград, Гоце Делчев и Сандански максималните температурни стойности се очаква да достигнат 4 градуса, в София около минус 1°.

В Рило-Родопската област ще бъде предимно облачно и преди обяд все още е възможно да прехвърчи сняг. Над останалите райони облачността ще се разкъсва, след обяд и намалява. Ще духа умерен до силен вятър от изток. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 4°, на 2000 м - около минус 9°. По-значителна ще задържи облачността над Южното Черноморие, където преди обяд все още е възможно да прехвърчи сняг. Над Северното облачността ще се разкъсва, по-късно и ще намалява. Максималните температури ще бъдат от 2° до 4°.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg