Облачно, на места с валежи
Облачно, на места с валежи / netinfo

Времето над страната ще бъде облачно, като на места ще превалява слаб дъжд, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология за БГНЕС.

През нощта от запад облачността ще се увеличава и на отделни места, главно в Западна България, ще превали дъжд. Все още ще духа вятър от югозапад, в източните райони и на север от планините - умерен. Ще бъде топло за сезона с минимални температури, в по-голямата част от страната ще са от 2° до 7°.

Над страната времето ще е облачно и на много места ще превали слаб дъжд, в планините над около 1500 метра - сняг. Вятърът ще смени посоката от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще е силен със скорост над 60-65 км/ч и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще започнат да се понижават и към 14 часа ще са от 6° до 11°, в югоизточните райони все още - до 14°.

Над планините ще е облачно и на много места ще превали дъжд, над 1500 метра - сняг. Ще духа силен и бурен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижават и на 1200 метра максималната ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Облачно време и по Черноморието. На места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен. Максимални температури на въздуха ще са от 9°-10° по северното, до 14° по южното ни крайбрежие.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg