Облачно и дъждовно през почивните дни
Облачно и дъждовно през почивните дни / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Времето ще бъде облачно и ще превалява дъжд. Облачността над страната ще е значителна и на места, главно в западната половина, ще превалява дъжд. В източните райони ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, а максимални - между 13° и 18°. В Благоевград днес максималната температура ще достигне 16 грасуса, в Гоце Делчев и Сандански - 17 градуса.

В планините ще е облачно и мъгливо, с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, но вероятността за валеж е малка. Максималните температури ще бъдат 15-16°.

През нощта ще бъде облачно и главно в североизточните райони ще превалява слаб дъжд. Минимални температури между 9° и 14°.

Утре ще има променлива, над повечето райони по-често значителна облачност. Слаби превалявания ще има преди обяд главно в североизточните, а след обяд главно в югозападните райони. Максимални температури между 14° и 19°, в Благоевград около 19°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и няма да се променя съществено.

В планините също ще има променлива, по-често значителна облачност. Билата и върховете често ще са в мъгла. На места ще превалява слаб дъжд, над 2500 м – сняг. Ще духа до умерен вятър от югозапад и юг. Максимална температура на 1200 м около 12°, на 2000 м около 6°.