Обилен снеговалеж в Разлог и Банско
Обилен снеговалеж в Разлог и Банско / Снимка: Дарик, архив

Обилен сняг вали в общините Разлог и Банско. Заради обилния снеговалеж е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода Предел и по пътя Велинград- Юндола- Аврамово.

Към момента няма други ограничения за движението в района и пътищата са проходими при зимни условия. В общините Разлог и Банско е мобилизирана цялата налична почистваща техника, въпреки това заради обилния снеговалеж обстановката се усложнява. Водачите се призовават да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да не се създават предпоставки за възникването на пътнотранспортни произшествия. През изминалото денонощие не са регистрирани тежки ПТП-та в района на Разлог и Банско.

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев отправи апел към съгражданите си, да почистят снега по тротоарите пред домовете си, както и да преместят паркираните на уличното платно автомобили, за да освободят място за работа на снегопочистващата техника. От Общинска администрация-Разлог увериха, че се полагат максимални усилия за справяне с възникналата снежна обстановка.