Обединеният Пирин вече законен
Обединеният Пирин вече законен / netinfo

Обединеният ПФК "Пирин Благоевград" от днес вече е законен, след като стана факт регистрацията на дружеството по Търговския закон. Дългоочакваната новина оповестиха на пресконференция ръководителите на елитния благоевградски тим Николай Галчев и Петър Байкушев след проведено общо събрание.

Клубът вече няма мажоритарни собственици, а 15 основни акционери с равни дялове и два фен клуба с по 1% дялово участие, представлявани от Константин Капчин и Петър Димитров.

В Надзорния съвет освен Николай Галчев и Петър Байкушев, влиза Георги Бижев - управител на "Вьор-Бижев" ЕООД - Благоевград, който застава на мястото на Венцислав Низамски.

В петчленния състав на Управителния съвет са Захари Хаджийски, Асен Шехов, Малин Халачев и новоизбраните Димитър Бояджиев и Васил Миладинов, които заменят досегашните членове Кирил Ваклинов и Гроздан Стаменов.

В Благоевград вече е налице един силен футболен отбор, който ще бъде отворен за всеки, който милее за спорта и по-специално за футбола в този град, категоричен бе Николай Галчев.

От ръководството на тима изразиха благодарност към общинското ръководство в лицето на кмета Костадин Паскалев за гласуваната в бюджет 2009 сума от 750 000 лв. за цялостна реконструкция на стадион "Христо Ботев".

По време на събранието бе обсъден и приет отчетът за дейността през 2008 г., представен от изпълнителния директор Малин Халачев.

Сред основните приоритети на дружеството са подобряване на тренировъчните бази на отбора, развитието на Детско-юношеската школа, както и цялостното подобряване на мениджмънта.

Предстои разкриването на фен клуб, който да разполага и с магазин, от който феновете на отбора да могат да се снабдят с желаните рекламни атрибути, обявиха още от ръководството на благоевградския тим.

Още коментари от Николай Галчев и Петър Байкушев чуйте в прикачения звуков файл