Няма жертви на падналата лавина
Няма жертви на падналата лавина / netinfo
Не е открит затрупан човек под лавината, паднала по обед в подножието на пиринския връх Тодорка. Това заяви за Дарик дежурният в Планинската спасителна служба Явор Каролев.

Двама души се отърваха с леки наранявания при падането на тази лавина, а имаше съмнения за затрупан под нея човек. Дежурният в ПСС не препоръчва движение във високите части на планините заради силния вятър, снеговалежа и ниските температури. Запазва се и високата лавинна опасност.

Каролев разказа, че колегите му от Банско са претърсили лавината, за да са сигурни, че няма затрупан в снега човек. След като се оказва, че няма затрупан човек, акцията се прекратява.

За скиорите и сноубордистите се препоръчва да карат само по обработените писти, а туристите да се насочат към гористата част от планините, т.е. по-ниските части. По високите части се очкава да има вятър. "А вятърът и снегът предполагат, че пътеките ще бъдат затрупани", каза Явор Каролев. Той изрази мнение, че сега не е най-подходящото време за разходка в планината.