Новости в предварителната сесия на ЮЗУ
Новости в предварителната сесия на ЮЗУ / netinfo
20-ти и 21-ви април са датите за предварителните изпити по български език, математика, история и чужди езици за прием в ЮЗУ “Неофит Рилски”, реши Академичният съвет на свое заседание. Приети бяха и редица промени в изпитните форми за отделните специалности.

Тестът за технически знания и умения, изпит, който досега се провеждаше за специалността “Педагогика на обучението по техника и технологии”, както и за специалностите от Техническия колеж, се заменя с изпит по български език или математика, съобщи за Дарик ректорът на ЮЗУ доц. Илия Гюдженов.

За спецалностите “Физическо възпитание” и “Кинезитерапия” в предишни години се кандидатстваше с отделни изпити, които сега се обединяват в един.

Обединяват се и изпитите по чужди езици за филологическите специалности, както и за “Международни отношения и туризъм”. Преди за “Английска филология” и “Международни отношения и туризъм” например се провеждаха отделни изпити по английски език, напомни доц. Гюдженов.

Отпада тестът по философия, който се заменя с изпит по български или западен език, или математика. Кандидат-студентите за всички специалности от Стопанския факултет пък ще имат право на избор между изпит по математика, български език, история на българия или география на България.

С един приемен изпит ще бъде и специалността “География” – тест, като отпада темата.

До 28 февруари трябва да бъде готов и пуснат на пазар кандидатстудентският справочник.