/ iStock/Getty Images
Нови случаи на заразени с коронавирус медици има в Благоевградско, каза за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов. Те са от Благоевград и Разлог. В областния център са установени две медицински сестри и две санитарки, които работят в отделението по гастроентерология в МБАЛ - Благоевград. Извършени са допълнителни тестове на персонала, връчени са предписания за дезинфекция на отделението, посочи д-р Калоянов.

Два случая има и в Разлог, където заразени с коронавирус са общопрактикуващи лекари. Всички заразени медици, медицински сестри и персонал към момента са в добро общо състояние и са на домашно лечение, каза още директорът на РЗИ. Те са поставени под карантина, допълни той.

Гоце Делчев скърби за д-р Първанов, болницата остава без специалисти (ВИДЕО)

Нов случай има и в благоевградското Осмо СУ "Арсени Костенцев", където миналата седмица бе установена болна от Ковид-19 жена от помощния персонал в училището. След направените тестове на контактните лица, положителна проба за коронавирус е дала още една жена от персонала. Тя работи на половин щат в училището, както и в Регионалния исторически музей в града.

От РЗИ - Благоевград са взели проби от хората, с които заразената жена е общувала по-активно при работата си в музея. Самата сграда ще бъде основно дезинфекцирана, каза още д-р Калоянов.
БТА