Нови щатни бройки в службите по кадастъра
Нови щатни бройки в службите по кадастъра / netinfo
Областният управител на Благоевград Владимир Димитров изпрати писмо до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов с молба да бъдат предвидени средства в бюджет 2007 за разкриване на нови щатни бройки в службите по кадастъра.

Чрез увеличаване броя на служителите ще се подобри качеството на обслужване на гражданите и фирмите при изготвяне на различни скици, справки и услуги, аргументира искането си областният управител.

В документа се посочва още необходимостта от създаването на работни места в общинските центрове, в които има районни съдилища - Разлог, Гоце Делчев и Петрич, за да не се налага пътуване на граждани и юридически лица до Благоевград за получаване на скици, актове и други документи, издавани от съда.

Според Владимир Димитров пътуването до областния град предизвиква недоволство от гражданите и бизнеса, тъй като до този момент обслужването беше от техническите служби при съответните общини или Общинска служба „Земеделие и гори”.

Досега в Благоевградска област са създадени, приети и одобрени кадастрални карти на землищата на населените места - Разлог, Благоевград, промишлена зона - Сандански, Огняновски минерални бани - в селата Огняново, Марчево и Лещен, община Гърмен, ж. п. инфрастуктурата на община Симитли до община Петрич, ж. п. гари Добринище, Банско, с. Баня и гр. Белица, ГКПП - Кулата и други малки обекти.

За землището на гр. Разлог е одобрена кадастрална карта за 18 200 бр. поземлени имота, сгради и самостоятелни обекти в сгради с обща площ около 142 000 дка.

За землището на гр. Благоевград е одобрена кадастрална карта за 37 000 бр. поземлени имота, сгради и самостоятелни обекти в сгради с обща площ 29 232 дка.

Предстои изработване и приемане кадастралната карта на землищата на населени места гр. Петрич, гр. Г. Делчев, гр. Кресна, гр. Симитли, с. Струмяни, с. Илинденци, община Струмяни, съобщават от кабинета на областния управител.