Нова измама: Обират пенсионери разсъбличайки ги!!!
Нова измама: Обират пенсионери разсъбличайки ги!!! / netinfo
Нов вид измами, при които лица се представят за социални работници и въвеждат в заблуждение предимно възрастни хора се появи на "черния пазар". За това предупреждават от сектор Икономическа полиция при ОД "Полиция" – Благоевград.

Схемата за измамите е следната:

Неизвестно лице пресреща възрастни раждани, обикновено пред жилището им и ги заговаря, представяйки се за социален работник. Заедно с бъдещата жертва той посещава жилището и, като там мнимият социален работник им обещава повишаване на пенсията или доставка на по-добри лекарства и други социални услуги.

В някои от случаите измамникът провежда и “медицински преглед “ на място, като кара възрастните хора да се разсъбличат. Впоследствие взема личните им карти или данните от тях, както и наличните в дома им пари, като ги заблуждава, че ще си ги получат на другия ден на гише в Дирекция “Социално подпомагане” заедно с обещаната “парична помощ”.

Служителите на ОДП призовават гражданите да бъдат по-внимателни при контакти с подобни хора и незабавно да се обаждат в най-близкото РПУ или на телефон 166.