Нощна пеперуда радва публиката в Благоевград
Нощна пеперуда радва публиката в Благоевград / netinfo

Постановките "Дневникът на хулигана“, "Нощна пеперуда“ от Пьотър Гладилин и „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени“ бяха представени в четвъртата вечер на театралния фестивал "ТАРА-РА-Бумбия" в Благоевград.

„Дневникът на хулигана“ бе първото представление за вечерта, което бе играно от актьори от македонския театър „Арт-маркетинг". В спектакълът „Нощна пеперуда“ актьорите от Народен театър „Иван Вазов“ показаха на публиката как се живее в свят, в който има ред, определян от интервалите между музикалните звуци.

"Нощна пеперуда" радва публиката в Благоевград
netinfo

Именно за тази постановка Явор Гърдев получава наградата „Аскеер“ за режисьорската си работа. По-рано през деня носителят на наградите Аскеер и на ИКАР Явор Гърдев се срещна със свои почитатели и разкри тайната на добрата режисура, Гърдев разказа моменти от своя житейски  и творчески път.

Петъчната театрална вечер завърши с постановката „Влиянието на гама лъчите върху лунните невени“, представена в Общински Младежки дом. В главната роля публиката имаше възможността да види Анна Вълчанова, която тази година грабна ИКАР за главна женска роля. Пиесата на американския писател Пол Зиндел бе естествено продължение на опитите на екипа да създаде театър в „реална среда“.