Нинова: ГЕРБ стимулира изборния туризъм
Нинова: ГЕРБ стимулира изборния туризъм / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Нинова: ГЕРБ готви изборен туризъм
39002
Нинова: ГЕРБ готви изборен туризъм
  • Нинова: ГЕРБ готви изборен туризъм

Само за три месеца новорегистрираните жители в Благоевградско са нараснали с 1350 души. 1069 са променилите постоянен и настоящ адрес в Благоевград, "пришълците" в селата около общинския център са 281 души, съобщи депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова.

От септември до декември 2010 година постоянен и настоящ адрес са променили 635 души в градовете Банско, Гоце Делчев, Сандански, Петрич и Разлог. На територията на Благоевградска област новорегистрираните са 3 277 души. Тези данни ясно говорят, че ГЕРБ стимулира изборния туризъм, коментира депутатът Нинова.

Според Корнелия Нинова се подготвят манипулации за предстоящия вот за местна власт с гласувания от управляващите Избирателен кодекс за 10-месечна уседналост преди вота.

Коалиция за България ще внесе в Народното събрание предложение за изменение на Избирателния закон. Червените настояват да не се зачитат новите регистрации на хора в общините и всички променили адресите си да гласуват по старите регистрации.

"Ще поискам отговор от всички кметове в Пиринско предизборната миграция. Има по 40 души, регистрирани в едно жилище", съобщи Корнелия Нинова.

Още от Корнелия Нинова чуйте в звуковия файл