Нинова: Административната реформа е безсмислена
Нинова: Административната реформа е безсмислена / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Корнелия Нинова
53032
Корнелия Нинова
  • Корнелия Нинова

Решението на правителството за административна реформа, ако може въобще да се нарече реформа, е абсолютно безсмислено, коментира в Благоевград депутатът от Коалиция за България и областен лидер на БСП Корнелия Нинова.

"Необосновано е решението за децентрализация на административната власт. Тръгват да правят нещо, без да знаят колко ще струва и дали в условията на криза може да се правят такива разходи за преместване на министерства и агенции в провинцията. Прегледах бюджетите на министерствата, от които вече е обявено, че ще изнасят извън столицата. Не са предвидени разходи за такова нещо", каза в интервю за Дарик Корнелия Нинова.

"Тревожжно е и това, което каза министър Мирослав найденов, че хората, които ще откажат да се преместват, ще бъдат съкращавани и обезщетявани с по 6 брутни заплати. Разходите са големи, а правителството не знае колко ще им струва. Правят го, за да отклоняват вниманието от съществени проблеми в държавата. В организационен смисъл тази реформа също е недомислена. Днес разбрах, че туризмът, който бе предвиден, че отива в Пловдив, ще се раздели на две. Половината се заселва в Пловдив, другата част остава в София. Какво означава това за човек, който иска да си реши проблем или да извади документ, свързан с дейността му във фирмата от туристическия бранш. Това ще създаде огромен хаос. Предлагам парите за административна реформа да се дадат за изграждане на електронно правителство", категорична е депутатът Нинова.

"Правителството крие за бедността на хората, нищо не се прави и срещу фирмите, които са некоректни към работниците си. По списък в страната те са близо 500. Всички те не плащат заплати, осигуровки, обезщетения към наетите. В Благоевградска област сред неизрядните дружества са "Балканстрой", "Бул лес строй" "Пиринска мура", "Галчев инженеринг груп", "Енергоремонт", разкри Корнелия Нинова.

Чуйте още в звуковия файл