Николай Мавродиев влиза в ръководството на НДСВ
Николай Мавродиев влиза в ръководството на НДСВ / снимка: Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Бившият директор на Инспекцията по труда в Благоевград Николай Мавродиев, който оглавяваше Главна дирекция "Военна инфраструктура, управление на собствеността и инвестициите" в Министерството на отбраната при правителството на тройната коалиция, бе избран за член на Националния съвет на НДСВ.

Според новите промени, приети в Устава на жълтата партия на днешния V извънреден конгрес, Националният съвет ще бъде ръководният орган, който ще бъде съставен от 51 до 71 членове, избрани от областните председатели, народните представители, евродепутатите и министрите на партията.  

Друг представител на Благоевградска област в ръководството на НДСВ е Мария Дивизиева от Разлог, която при предишното правителство бе заместник-министър на държавната администрация и административната реформа. Бившият заместник-председател на НДСВ Марина Дикова също е била предложена за член на Националния съвет, но си е направила отвод, съобщиха за Дарик източници от жълтата партия.

Бившият народен представител от НДСВ в Пиринско Снежана Гроздилова влиза в Контролния съвет, който е съставен от петима партийни членове.

В избора на ново ръководство взеха участие 30 делегати от Благоевградска област. За нов председател на партията бе избрана с голямо мнозинство Христина Христова, която беше социален министър в правителството на Симеон Сакскобургготски. От 708-те участници в гласуването 404 -ма подкрепиха нейната кандидатура, а 231 - тази на Николай Василев.

За бившия евродепут Биляна Раева гласуваха 33-ма делагати, а 40 души подкрепиха Илия Лингорски.